آهن که عموما از طریق مصرف کود آهن در اختیار گیاه قرار می گیرد ، در تشکیل سبزینه در گیاهان نقش موثری دارد و البته آهن از آن دست مواد غذایی کم مصرف می باشد که استفاده از آن ضروری اما به میزان کم می باشد.
علایم کمبود آهن در گیاهان
از مهمترین علایم کمبود آهن در گیاهان ، رنگ پریدگی و زردی برگها می باشد که این معضل در بیشتر مناطق زراعی کشور ما وجود دارد . اگر چه در تمامی گیاهان زراعی و باغی ، کمبود آهن می تواند مشکل آفرین باشد اما این موضوع به ویژه در گیاهانی نظیر سیب زمینی ، سویا و … بیشتر به چشم می خورد . یکی دیگر از علایم کمبود آهن در گیاه ، زردی یا سفیدی لبه برگهای گیاه می باشد . یکی از راههای کنترل کمبود آهن در گیاهان را میتوان مدیریت کشت دانست. بدین معنا که در خاکهای آهکی فاقد آهن، از کشت گیاهان حساس به کمبود آهن خودداری نماییم. همچنین عدم آبیاری بیش از حد و کوددهی نا متعادل و بی رویه میتواند از بروز کمبود آهن جلوگیری نماید .
مصرف کود آهن، راهکاری برای جبران کمبود آهن در گیاهان
یکی از راههای درمان گیاهی که با کمبود آهن روبروست ، مصرف کود آهن به میزان لازم از طریق محلول پاشی و یا تزریق آن بر روی تنه و ساقه گیاه می باشد . از بهترین انواع کود آهن که در کشور ما توصیه می شود ، کود کلات آهن میباشد.
میزان مصرف کود آهن لازم در گیاهان
همانطور که اشاره شد ، مصرف کود آهن در زمینها و مزارعی که دچار کمبود آهن می باشند توصیه می گردد و انواع کود آهن توسط متخصصان معرفی و تولید شده است اما آگاهی از نحوه و میزان استفاده صحیح از کود آهن نیز جزو ضروریات بوده که کشاورزان باید از آن به خوبی مطلع باشند تا بتوانند بهترین و بیشترین بهره وری را از مصرف این کود کسب نمایند . در میزان و نحوه مصرف کود آهن ، نوع گیاه و نیازهای آن ، شرایط رشد و منطقه مورد نظر از فاکتورهای تاثیرگذار میباشد.
باور غلطی که در بین برخی از کشاورزان وجود دارد استفاده بیش از حد کود آهن به منظور رفع مساله کمبود آهن می باشد . باید بدانید که مصرف هر نوع کود و ماده غذایی بیش از حد لزوم ، به همان اندازه که میتواند موثر باشد ، خطرناک نیز می باشد . به عنوان مثال مصرف بیش از حد کود آهن ، میتواند سبب از دست رفتن طراوت و شادابی گیاه شود هر چند کود آهن از ان دست کودهایی ست که آثار مخرب چندانی بر گیاه ندارد اما توصیه میشود پیش از استفاده از آن از نحوه و میزان لازم مصرف، آگاهی کسب نمایید .